Малку работи мирисаат на есен колку сушен портокал или мандарина. Јаболко во чајче со цимет или киселиот мирис на сушен лимон во силен есенски коктел. Но, како да го исушите овојштето дома?
Во есенските, па и зимските денови одлично ќе ни дојде топол чај или греано винце, а како декорација користиме исушени овошја кои даваат дополнителен вкус и мирис. А јаболката може и да ги јадеме и како благ чипс, со омилената серија на Нетфликс.
Подолу следуваат неколку видеа за како дома да си ги направите истите:
Како да исушиме јаболка?
Како да исушиме портокал?
И, како да исушиме лимон?
Веќе го чувстуваме мирисот на есен! За целосно доживување, декорирајте го и просторот околу вас во духот на есента.
Сега одиме да пиеме по некој есенски коктел со тимот, секако декориран со сушените овошја.